Senioren activiteiten en toernooien

Naast het vrij tennissen dat gedurende het hele seizoen mogelijk is zijn er voor de senioren (17+) bij RTC N.I.P. veel gezellige, sportieve mogelijkheden om gedurende het tennisseizoen aan deel te nemen. RTC N.I.P. heeft een toernooicommissie, een bijzondere activiteiten commissie een 65+ commissie en een rode draad commissie. Naast de Technische Commissie (TC) die zorgdragen voor de competitie en de trainingen, zorgt de activiteiten- en toernooicommissie voor de volgende evenementen:  

Openingstoernooi (eind maart – begin april)
We mogen weer op gravel. RTC N.I.P. gaat weer naar buiten om te tennissen, de banen zijn weer klaar om bespeeld te worden. Er worden onderlinge wedstrijden gespeeld (dubbel) en er zijn clinics door de trainers om aan deel te nemen. Gezelligheid staat voorop!  

NIP toernooi
De clubkampioenschappen bij RTC N.I.P. Je kunt deelnemen aan de singel, dubbel (herendubbel, damesdubbel of gemengd dubbel) op jouw niveau. Er worden door de week in de avonduren spannende wedstrijden gespeeld en de finales vinden plaats op een leuke en sportieve vrijdagavond. Behalve veel strijdlust en ieder jaar de vraag: wie wordt de nieuwe kampioen? is er veel gezelligheid op ons park te vinden.  

Besloten Roermondse Kampioenschappen
Een gezellig en sportief toernooi tussen de Roermondse tennisverenigingen. Ieder jaar organiseert een andere vereniging dit toernooi. TC Swalmen, Ace, TC Maasniel en RTC N.I.P. leden gaan met elkaar de strijd aan. Aan het einde van een sportieve week wordt gekeken welke vereniging de meeste kampioenen heeft en wordt de wisseltrofee uitgereikt.  

Wintertoernooi
In de maand Januari vindt er op een mooie zondagmiddag op de banen van Sportcentrum Swalmen een gezellig onderling dubbeltoernooi plaats. Geef je op en het speelschema wordt gemaakt. Natuurlijk worden ook de punten bijgehouden en is er een mooie prijs voor de winnaars.  

Slottoernooi
Aan het einde van het seizoen sluiten we weer een mooi tennisjaar af met gezellige wedstrijden met jong en oud. Er worden leuke wedstrijden getennist, verrassende activiteiten georganiseerd en het eten wordt verzorgd. Iedereen is welkom van jong tot oud (dit wordt samen met de Jeugdcommissie georganiseerd).   

Rode Draad
Iedere dinsdagavond vanaf 19.30 uur kom je naar RTC N.I.P om met anderen een balletje te slaan. Je meldt je bij aankomst en er wordt een speelschema gemaakt. Er zijn meerdere rondes op dinsdagavond en het is gezellig druk en voor nieuwe leden de ideale manier om andere tennissers te leren kennen.

   

Scheerkwast- en vaatkwast
Voor de 65+ ers wordt er een sportieve dag georganiseerd met veel tennis en een hapje en een drankje. Deze activiteit vindt plaats in juli. Iedere maandagochtend, donderdag – en vrijdagochtend wordt er volop getennist door een grote groep 65 + ers, die onderling veel wedstrijden spelen. Er wordt gestart om 9 uur. Kom gerust meedoen.   

Bijzondere activiteiten bij RTC N.I.P.
Ieder seizoen worden er door deze commissie leuke, speciale activiteiten georganiseerd. De afgelopen jaren waren er mini-toernooitjes, uitwisseling met andere clubs, samen naar Rosmalen, een quiz, tennis en barbecue, het Oktoberfest. Laat je ook komend seizoen weer verrassen en geef je op voor een leuke activiteit.  

Competitie
Voor iedereen is het mogelijk om in het voor- en najaar deel te nemen aan de competitie. Van beginner tot topsporter, van klein tot groot. De Technische Commissie (TC) deelt je in, nadat je je hebt opgegeven, dit kan individueel of samen met een team (zie verder informatie Competitie senioren).  

Training
Bij RTC N.I.P. worden er ook trainingen verzorgd voor alle leeftijden. Er wordt door vele 17+ ers gebruik gemaakt om de techniek en de tactiek te verbeteren. In een groep van 4 of 8 tennissers, met ongeveer gelijk niveau ga je met de trainer aan de slag (zie verder informatie Training senioren).

Op de Clubagenda vind je wanneer de activiteiten worden gehouden.