Padel

Padel bij RTC N.I.P.

Deze mooie en snel groeiende sport kan nu ook in Midden-Limburg bij RTC N.I.P. in Roermond gespeeld worden. 

Open dagen

De officiële feestelijke (her)opening van de RTC N.I.P. padelbanen en de demopartijen zullen vanwege de recente coronamaatregelen worden verplaatst naar een later moment in het voorjaar van 2022. Binnenkort informeren we je daar zeker over. 

We hebben  de clinics in aangepaste vorm door laten gaan in het weekend van 20 en 21 november. Meer dan 100 enthousiaste deelnemers hebben kunnen proeven aan het dynamische spel Padel. 

Inschrijving padellid

Wees er snel bij, voorkom dat je op een wachtlijst geplaatst kunt worden en dat je zeker bent van een baan. Je kunt je aanmelden als lid van RTC N.I.P. voor padel of de combi tennis/padel; gebruik daarvoor dit inschrijfformulier en geef aan welk lidmaatschap je wenst.
Voor informatie over de verschillende lidmaatschappen klik je op deze link.

Padelbaan huren

Padel of tennis/padel combi leden van RTC N.I.P. kunnen het hele jaar door van zonsopkomst tot 23:00 een padelbaan reserveren. Leden reserveren een padelbaan net als een tennisbaan via de KNLTB ClubApp of de RTC N.I.P. site.

Niet-leden kunnen een padelbaan huren op ons park via Padelboeker; voor niet-leden is dit beperkt tot de daluren.

Daluren: maandag t/m vrijdag van 8:00-17:00 en in het weekend na 14:00.

Piekuren: maandag t/m vrijdag van 17:00-23:00 en in het weekend tot 14:00.

De kosten: in daluren reserveer je een baan voor anderhalf uur en betaal je € 30,- (dus € 20,- per uur).

Introducés

Wij verwelkomen graag iedereen op ons sportpark, zeker om ze kennis te laten maken met het spel padel. Wil je weten hoe je een introducé introduceert, kijk dan even hier.

Padel training

Bij RTC N.I.P. is het ook mogelijk padel training te volgen; meer informatie vind je op deze pagina.

Mix en match

Vanuit RTC N.I.P. willen we stimuleren om andere padellers te ontmoeten en beter te leren kennen door een interne clubcompetitie onder de naam Mix en match te organiseren; lijkt je dat wat kijk dan hier

Padel groepsapp

Padel is een sport die je met zijn vieren speelt. Hier willen we dan ook op voorsorteren. We hebben een groepsapp in de KNLTB ClubApp (TeamPadel) voor leden van RTC N.I.P. in het leven geroepen. Je kan je Maatjes zoeken via de ClubApp en deelnemen aan de padel groepsapp (zie deze pagina). De groepsapp is voor ieder padellid toegankelijk. Meld je aan en vind snel iemand die padel met je wilt spelen. 

Wat is padel

Verrassend!

Bij padel gaat de bal elke keer weer net anders dan je verwacht. In de kooi moet je op alles voorbereid zijn. De bal gaat telkens weer anders, en net als je denkt verslagen te zijn, krijg je onverwacht toch weer een tweede kans, bijvoorbeeld door hulp van de wanden. Maar ook het hekwerk van de kooi doet mee in het spel en je mag zelfs helemaal buiten de kooi de bal nog terugspelen. In iedere wedstrijd zitten altijd ook lange en spectaculaire rally’s.

Om te begrijpen wat dit nu inhoudt bekijk deze spectaculaire video maar eens.

😱 ¡No te creemos, Coki Nieto!

¡Coki Nieto está en todas partes! #WPTAlicanteOpen🌴

Geplaatst door World Padel Tour op Vrijdag 23 april 2021

 

Ontdek het spel

Padel speel je altijd 2 tegen 2 en de wanden en hekwerk (ook wel “de kooi” genoemd) zijn onderdeel van het spel. Padel is eenvoudig te leren, is geschikt voor jong en oud en kan door iedereen op zijn eigen niveau worden gespeeld.
Net als bij tennis mag de bal 1x het oppervlakte raken voordat hij naar de overkant moet. Net als bij squash kan dit de grond of de wand zijn. De wanden maken dat een onhaalbare bal alsnog haalbaar wordt, maar ook dat gevoel en tactiek nog belangrijker zijn dan bij tennis.
De kleinere baan en het gebruik van de wanden maakt Padel een explosieve sport waarbij snelheid en uithoudingsvermogen minder cruciaal zijn. Het is makkelijk op te pakken en de spelregels en puntentelling zijn hetzelfde als bij tennis.
Wel gebruik je een ander racket (Padel). Een Padelracket is kleiner dan een tennisracket en heeft geen snaren, maar is van fiberglas of carbon.

Bekijk hieronder de Padel Spelregels!:

Voor vragen kan je terecht bij de padelcommissie van RTC N.I.P. op dit e-mailadres [email protected].