Padel bij RTC N.I.P.

Padel bij RTC N.I.P.

Deze mooie en snel groeiende sport kan nu ook in Midden-Limburg bij RTC N.I.P. in Roermond gespeeld worden. 

Inschrijving padellid

Je kunt je aanmelden als lid van RTC N.I.P. voor padel of de combi tennis/padel; gebruik daarvoor dit inschrijfformulier en geef aan welk lidmaatschap je wenst.
Voor informatie over de verschillende lidmaatschappen klik je op deze link.

Padelbaan huren

Padel of tennis/padel combi leden van RTC N.I.P. kunnen het hele jaar door van zonsopkomst tot 23:00 een padelbaan reserveren. Leden reserveren een padelbaan net als een tennisbaan via de KNLTB ClubApp of de RTC N.I.P. site.

Niet-leden kunnen een padelbaan huren op ons park via Meet & Play; voor niet-leden is dit beperkt tot de daluren.

Daluren: maandag t/m vrijdag van 8:00-17:00 en in het weekend na 14:00.

Piekuren: maandag t/m vrijdag van 17:00-23:00 en in het weekend tot 14:00.

De kosten: in daluren reserveer je een baan voor anderhalf uur en betaal je € 30,- (dus € 20,- per uur).

Racket huren en ballen kopen

R.T.C. NIP verhuurt padel rackets om de leden en niet-leden in staat te stellen kennis te maken met deze nieuwe sport. R.T.C. NIP heeft een 16 tal rackets aangeschaft voor dit doel. Om padel spelers zoveel mogelijk in staat te stellen deze rackets te huren hebben we gezocht naar een oplossing waarbij we niet gebonden zijn aan de openingstijden van de kantine.

We zijn dan ook bijzonder verheugd dat het nabij gelegen Shell Tankstation ons hierbij wil helpen. Adres: Maastrichterweg 3A, 6041NZ, Roermond.

Hier kan men van maandag t/m zondag tussen 9:00 uur en 20:00 uur terecht voor de huur van rackets. De rackets moeten uiterlijk voor 21:00 uur teruggebracht zijn.

De huur van een racket kost € 2,- per keer, direct te betalen. Voor het gebruik van de rackets zal men een borg in cash betalen van € 50,- per racket, die men weer ontvangt zodra de rackets retour worden gebracht. Let op: zonder borg geen racket huur mogelijk.

Bij verlies van het gehuurde padel racket dient een vergoeding van € 70,- betaald te worden.

Ballen kunnen niet gehuurd worden, deze worden verkocht bij het Shell Tankstation a € 8,-.

Introducés

Wij verwelkomen graag iedereen op ons sportpark, zeker om ze kennis te laten maken met het spel padel. Wil je weten hoe je een introducé introduceert, kijk dan even hier.

Padel training

Bij RTC N.I.P. is het ook mogelijk padel training te volgen; meer informatie vind je op deze pagina.

Mix en match

Vanuit RTC N.I.P. willen we stimuleren om andere padellers te ontmoeten en beter te leren kennen door een interne clubcompetitie onder de naam Mix en match te organiseren; lijkt je dat wat kijk dan hier

Padel groepsapp

Padel is een sport die je met zijn vieren speelt. Hier willen we dan ook op voorsorteren. We hebben een groepsapp in de KNLTB ClubApp (TeamPadel) voor leden van RTC N.I.P. in het leven geroepen. Je kan je Maatjes zoeken via de ClubApp en deelnemen aan de padel groepsapp (zie deze pagina). De groepsapp is voor ieder padellid toegankelijk. Meld je aan en vind snel iemand die padel met je wilt spelen. 

Wat is padel

Verrassend!

Bij padel gaat de bal elke keer weer net anders dan je verwacht. In de kooi moet je op alles voorbereid zijn. De bal gaat telkens weer anders, en net als je denkt verslagen te zijn, krijg je onverwacht toch weer een tweede kans, bijvoorbeeld door hulp van de wanden. Maar ook het hekwerk van de kooi doet mee in het spel en je mag zelfs helemaal buiten de kooi de bal nog terugspelen. In iedere wedstrijd zitten altijd ook lange en spectaculaire rally’s.

Om te begrijpen wat dit nu inhoudt bekijk deze spectaculaire video maar eens.

 

Ontdek het spel

Padel speel je altijd 2 tegen 2 en de wanden en hekwerk (ook wel “de kooi” genoemd) zijn onderdeel van het spel. Padel is eenvoudig te leren, is geschikt voor jong en oud en kan door iedereen op zijn eigen niveau worden gespeeld.
Net als bij tennis mag de bal 1x het oppervlakte raken voordat hij naar de overkant moet. Net als bij squash kan dit de grond of de wand zijn. De wanden maken dat een onhaalbare bal alsnog haalbaar wordt, maar ook dat gevoel en tactiek nog belangrijker zijn dan bij tennis.
De kleinere baan en het gebruik van de wanden maakt Padel een explosieve sport waarbij snelheid en uithoudingsvermogen minder cruciaal zijn. Het is makkelijk op te pakken en de spelregels en puntentelling zijn hetzelfde als bij tennis.
Wel gebruik je een ander racket (Padel). Een Padelracket is kleiner dan een tennisracket en heeft geen snaren, maar is van fiberglas of carbon.

Bekijk hieronder de Padel Spelregels!:

Voor vragen kan je terecht bij de padelcommissie van RTC N.I.P. op dit e-mailadres [email protected].