Competitie jeugd algemeen

De competitie voor jeugd is opgesplitst in de Kia Tenniskids competitie en de KNLTB Junioren competitie. Afhankelijk van je leeftijd en speelniveau neem je deel aan één van beide competities. Kortom, voor iedere jeugdtennisser is er een competitievorm die bij je past!


Kia Tenniskids competitie

Voor de jongste kinderen is er de Kia Tenniskids competitie. Deze competitie is voor kinderen tot en met 12 jaar. De nadruk in deze competitie ligt vooral op leuke wedstrijdjes spelen, plezier hebben en vriendjes maken.

De Kia Tenniskids competitie bestaat uit de Rode, Oranje en Groene competitie. Deze competities zijn gekoppeld aan de Tenniskids kleur waarin een kind speelt. In de Kia Tenniskids competitie spelen kinderen op zondagochtend een aantal (korte) wedstrijden tegen kinderen van andere tennisverenigingen in de buurt.

De Rode competitie en de Oranje competitie bestaan uit vijftien speelmomenten, verdeeld over meerdere maanden in het jaar. Voor kinderen die in Groen tennissen is er een voorjaar- en najaarscompetitie: de Groene competitie.

Voor meer informatie zie Kia Tenniskids competitie bij de KNLTB.

Voor de Kia Tenniskids uitslagen & standen kan je hier terecht.

Voor vragen over de Kia Tenniskids competitie kan je terecht bij de Jeugdcommissie.


KNLTB Junioren competitie

Ben je in de leeftijd 11 tot en met 17 jaar? Dan kun je meedoen aan de KNLTB Junioren competitie! Samen met jouw team bestaande uit meisjes, jongens of jongens en meisjes ga je tijdens de competitie de strijd aan met teams van andere verenigingen.

Zowel in het voor- als najaar kun je competitie spelen, in totaal zijn er veertien speelmomenten.

In de Junioren competitie 11 t/m 14 jaar spelen jongens en meisjes door elkaar, mét en tegen elkaar. Een competitieteam bestaat uit minimaal 4 spelers. Je speelt met je team 4 enkelpartijen en 2 dubbelpartijen.

De Junioren competitie 13 t/m 17 jaar bestaat uit een meisjescompetitie, jongenscompetitie en een gemengde competitie. Een competitieteam bestaat uit minimaal 4 spelers. Bij de meisjes- en jongenscompetitie speel je met je team op een speeldag 4 enkelpartijen en 2 dubbelpartijen. Bij de gemengde competitie speel je 2 jongens enkelpartijen, 2 meisjes enkelpartijen en 2 gemengd dubbelpartijen.

Vanwege de corona situatie momenteel in het land kunnen we enkel interne competitie varianten aanbieden aan onze jeugdleden. Wil je meedoen? Vul dan snel het formulier in: interne beker competitie.

Voor meer informatie zie KNLTB Junioren competitie bij de KNLTB.

Voor de KNLTB Junioren uitslagen & standen kan je hier terecht.

Voor vragen over de KNLTB Junioren competitie kan je terecht bij de Technische Commissie.

 

Je kan je hier inschrijven voor de competitie.