Jeugd activiteiten en toernooien

Bij RTC N.I.P. kan je vrij tennissen met andere leden zoveel als je wilt. Naast het vrij tennissen organiseren de Technische Commissie en de Jeugdcommissie in samenwerking met de trainers allerlei activiteiten voor de jeugd.

Lid zijn van RTC N.I.P. betekent niet automatisch dat je competitie speelt en/of training hebt; hiervoor geef je jezelf op. Natuurlijk stimuleren wij beide wel heel erg, het is de manier om vriendjes te maken, plezier te hebben en beter te worden in tennis. Houd er wel rekening dat de kosten voor competitie en training niet inbegrepen zijn in de contributie. Voor de competitie wordt een beperkte competiebijdrage gevraagd (voor ballen en maaltijden).

Bij RTC N.I.P. is het al vanaf 4 jaar mogelijk om (spelenderwijs) kennis te maken met de tennissport. Door de KNLTB is daarvoor het zogenoemde 'Tenniskids (blauw)' programma in het leven geroepen dat onderdeel uitmaakt van het volledige jeugdtennisprogramma.

Niet tennis gerelateerd

Naast het spelen van wedstrijden organiseert de Jeugdcommissie van RTC N.I.P. allerlei heel leuke activiteiten, waarbij plezier voorop staat.

Jeugdkamp

Aan het eind van de zomervakantie wordt het Jeugdkamp voor alle jeugdleden van RTC N.I.P. gehouden. 2 dagen van veel plezier en teamwork met een overnachting op het park en als klap op de vuurpijl de feestavond. De dagen worden gevuld met zowel tennis als andere activiteiten, ook op locaties buiten het park.

Ontbijt op het Jeugdkamp

Bezoek Libema open in Rosmalen

Ieder jaar bezoeken we het Libema Open, het buiten ATP & WTA toernooi van Nederland. Met een bus vol kinderen en begeleiders zijn we een dag op stap; we zien alle toppers op en naast de baan. In 2019 deed de jeugd van RTC N.I.P. samen met Kiki Bertens en Robin Haasse de loting en ging de hele groep op de foto met Robin.

Daarnaast organiseren we nog andere leuke activiteiten zoals Halloween en/of Sinterklaas, Paasactiviteit, Schaatsen of andere winteractiviteit.

Tennis gerelateerd

Tennis is het leukst als kinderen snel kunnen starten met het spelen van wedstrijden. Door veel wedstrijden te spelen krijgen ze meer plezier in tennis. Als kinderen competitie gaan spelen, komen ze in een team met leeftijdsgenoten. Ze gaan samen op pad en spelen dan een aantal wedstrijden. Supergezellig!

In de weken dat er geen competitie is, organiseren verenigingen vaak toernooien. Tijdens een toernooi spelen jeugdspelers één of meerdere wedstrijden en ontmoeten ze kinderen van andere verenigingen. Dit is niet alleen heel gezellig, maar ze leren er ook nog eens beter van tennissen.

RTC N.I.P. organiseert de volgende tennis activiteiten.

Tenniskids competitie (Worldtour Rood en Oranje, Groen)

Competie voor de jongste jeugd; voor informatie zie Competitie jeugd algemeen.

Junioren competitie

Competie voor de oudere jeugd; voor informatie zie Competitie jeugd algemeen.

Blauw tennis

Voor de allerjongste jeugd; voor informatie zie Tenniskids Blauw.

Tennisles

Zodra je lid bent van RTC N.I.P. wil je natuurlijk (nog beter) leren tennissen. De tennisleraren van RTC N.I.P. verzorgen, vaak in een groepje, de leukste tennistrainingen met gave spelletjes en oefeningen. Zo leren jeugdspelers de techniek goed. Onze tennisleraren hebben de KNLTB-opleiding tot tennisleraar gevolgd.

Voor meer informatie over tennisles en inschrijven kan je hier terecht.

Tennisstage

In de vakantieperiodes wordt er in samenwerking met de trainers een tennisstage gegeven. Over een aantal dagen wordt er dagelijks gedurende zo'n 5 uur intensief getraind op techniek en wedstrijdtactiek. Deze stages zijn voor jeugd van alle niveaus en leeftijden en ook voor jeugd van andere clubs. Door de intensiviteit kan je in korte tijd  grote stappen maken in je tennisontwikkeling.

Openingstoernooi

Zodra de gravelbanen in het voorjaar klaar zijn, willen we natuurlijk weer buiten spelen. Dit vieren we met het openingstoernooi, waar we onderling wedstrijdjes op tijd spelen. Dit levert veel spelplezier voor de jeugd van alle leeftijden en niveaus.

Clubkampioenschappen

In het begin van de de zomervakantie spelen we de clubkampioenschappen voor de enkels. In alle leeftijdscategorieën kunnen de kinderen zich onderling meten en zo veel wedstrijdjes spelen. Aan het eind van het winterseizoen worden de clubkampioenschappen dubbel gespeeld.

Open Jeugdtoernooi

Ook in de zomervakantie wordt het RTC N.I.P. Open Jeugdtoernooi; dit is een weektoernooi. Zoals de naam al zegt, is dit toernooi open voor kinderen van alle clubs. In alle leeftijdscategorieën worden er enkels en dubbels gespeeld.

Op de woensdag van de toernooiweek is er een rood/oranje event ook weer voor kinderen van alle clubs.

De toernooiweek wordt afgesloten met de Surprise Night, een feestavond voor alle jeugd met allerlei toffe activiteiten.

JRT toernooi

Voor talentvolle jeugdspelers is er de KNLTB Junioren Tour. De Junioren Tour bestaat uit de Junioren Tour toernooien Goud, Zilver en Brons. Tijdens deze weekendtoernooien kunnen jeugdspelers zich meten met leeftijdsgenoten van hetzelfde niveau en speelsterkte en verdienen zij punten voor de KNLTB Juniorenranglijst.

Zowel in de zomer als in de winter organiseert RTC N.I.P. een Junioren Tour toernooi; de inschrijving hiervoor gaat via MijnKNLTB.

Slotdag

In het najaar gaan we met z'n allen in de hal trainen; natuurlijk kunnen we ook nog buiten spelen zolang het weer dat toestaat. Aan het eind van de najaarscompetitie wordt de slotdag gehouden met veel activiteiten zowel tennis als niet tennis. Op deze dag worden ook de kampioenen gehuldigd.

Scholentennis

Bij verschillende scholen uit Roermond en omstreken organiseert RTC N.I.P. samen met de gymleraren een kennismaking met tennis. Tijdens de gymles worden er allerlei leuken tennisspelen gedaan door de RTC N.I.P. trainers. De kinderen die het heel leuk vinden kunnen nog 2 gratis proeflessen krijgen.

Vriendjes- en vriendinnetjesdag

Een dag in de vakantie mag je al je vriendjes en/of vriendinnetjes meenemen naar RTC N.I.P. om ze onder begeleiding van de trainers kennis te laten maken met tennis; wie weet worden ze net zo enthousiast als jij. Ze kunnen dan eerst nog 2 gratis proeflessen nemen. 

 

Op de Clubagenda vind je wanneer de activiteiten worden gehouden.

Voor vragen over training en junioren competitie kan je terecht bij de Technische Commissie; voor alle andere zaken bij de Jeugdcommissie.